به گزارش خبرنگار مهر در بجنورد، مسعود علویان صدر عصر یکشنبه با اشاره به وظیفه انتظام بخشی موزه ها در جامعه در جهت سوق دادن کشور به سمت توسعه اظهار داشت: موزه ها با شناساندن خودباوری به ما می آموزند که ما چه بوده ایم، از کجا آمده ایم و چه هستیم.
وی شناخت ظرفیتهای نسبی را از دیگر وظایف مهم موزه ها عنوان کرد و با اشاره به پیشرفته ترین تکنیکهای معماری در ایران کهن تصریح کرد: ما تمام علم و هنر را در اختیار داشته ایم ولی فراموش کرده ایم و اکنون از بیگانگان تمنا می کنیم.
علویان صدر شناخت ارزشهای انسانی را از دیگر اثرات موزه ها در جامعه دانست و در ادامه اضافه کرد: ایرانیان در طول تاریخ هیچ وقت در هیچ چیز خارج از اعتقادات و باور های خود نپرداخته اند چرا که ساخته های ایرانیان آنها را به تعالی رسانده و آنان نیز ساخته های خود را متعالی ساخته اند.
معاون میراث فرهنگی کشور در رابطه با پیوند بین ارزشها و بنا ها و مردم اذعان کرد: موزه ها مکانی برای تعلیم وتربیت، شکوفایی اندیشه ها و تبلور افکار هستند و کودکان، نوجوانان، جوانان و تمامی گروه های سنی جامعه باید متناسب با نیاز های فکری خود از موزه ها بهره مند گردند.
وی موزه ها با اشاره به اینکه باید موزها را به محل تعلیم و تربیت محصلین و پژوهش و تحقیق دانشجویان و پژوهشگران تبدیل کنیم افزود: موزه ها ارتباط اقوام و جوامع گونا گون را مستحکم تر می سازند و فرصتی برای گفتگوی تمدنها می باشند.
استاندار خراسان شمالی نیز در ابتدای این همایش با اشاره به وجود یک هزار و 50 اثر باستانی و فرهنگی در خراسان شمالی که برخی با قدمت هشت هزار ساله می باشند، گفت: تاکنون حدود 450 مورد از این آثار به ثبت ملی رسیده اند و حفاظت از این میراث فرهنگی وظیفه اسانی نیست.
محمد حسین جهانبخش قرار گرفتن خراسان شمالی در مسیر مشهد مقدس و عبور سالانه 12 میلیون زائر را فرصت مناسبی برای استفاده از صنعت گردشگری در این استان عنوان کرد.
نظر شما